Thursday, August 28, 2008

Old church of Palkane (ruins) / La iglesia vieja de Palkane (iglesia en ruinas) / La vieille église de Palkane (en ruine) / Pälkäneen rauniokirkko

In English:

Old church of Palkane (church in ruins).

This stone church was built about in 1500. Originally it was a catholic church, but later it was Lutheran church. Now this church has been in ruins about 100 years. To rescue this church, there is a society which takes care of ruins.

En español:

La iglesia vieja de Palkane (iglesia en ruinas).

Esta iglesia de piedra fue construida acerca en 1500. Originalmente fue una iglesia católica, pero posterior fue la iglesia Lutherano. Ahora esta iglesia ha estado en ruinas acerca de 100 años. Al salvar esta iglesia, hay una sociedad que cuida de ruinas.

En français:

La vieille église de Palkane (église en ruine).

Cette église de pierre a été construite environ 1500. Au début c'était une église catholique, mais plus tard c'était l'église Lutherian. Maintenant cette église a été dans en ruines à peu près 100 ans. A sauver cette église, il y a une société qui s'occupe des ruines.

Suomeksi:

Pälkäneen rauniokirkko.

Pälkäneen rauniokirkon arvellaan olevan 1400-luvun loppupuolelta. Alun perin kirkko oli katollinen. Nyt kun kirkko on raunioina, se ei ole enää katollinen eikä katolinen. Jossain vaiheessa kirkon perustukset alkoivat pettää ja niinpä nykyjään jäljellä on vain rauniot.

Kirkon raunioita hoitaa Pälkäneen Vanhankirkon Suojeluyhdistys. Ilmeisesti on yritetty saada rahaa kirkon korjaamiseen ja entisöimiseen uuteen uskoon, mutta en tiedä miksi rahaa ei heru eikä tihku tällaiseen asiaan. Suomi lienee niin suuressa rahapulassa, että tällaiseen ei raha riitä. Omalla järjelläni ajateltuna valtio ja kirkko voisivat yhdessä tehdä asialle jotain. Näytettäisiin kuinka yhteistyö valtion ja kirkon välillä sujuu kitkattomasti ilman omien etupiirien paijaamista. No, ehkä tämä on toiveajattelua? Voihan olla tietysti mahdollista, että raha ei olekaan ainoa este, vaan on olemassa joku aivan muu syy. Kuka näitä asioita tuntisi. Suomihan on niin byrokraattinen maa, että siellä voi myös piillä arvoituksen yksi mahdollisuus. No, mene ja tiedä, ota näistä nyt selvää tavallinen ”pulliainen”.

Niin ja voihan se olla siten, että olen ainoa koko Suomessa, joka haluaisi kirkon entisöinnin. Muut haluavat suojella raunioita ja minä yksin entisöidä. Vaan olisi se upeaa kun Suomessa kyettäisiin näyttämään muulle maailmalle, että me osaamme, haluamme, kykenemme, meillä on taito hallussamme, joka ei ole vielä mennyt maanrakoon, ja tehkääpä pojat vieraan maan sama perässä. Toivottavasti Suomessa on ihan oikeasti, eikä vaan paperilla, mielipiteen- ja sananvapaus, jos astuin jonkun varpaille mielipiteilläni!

Kun itse kävin kirkolla vierailulla, oli tammikuinen talvi vuonna 2006. Talvi loi aavemaisen tunnelman sisällä, sillä penkit olivat osittain lumen peitossa ja raunioisilla seinillä kimmelsi lumi ja jää.

5 comments:

William Alexander López said...

Hola Carrizo, estas fotografías te han quedado geniales, será porque la nieve les ha dado un toque especial, también la iglesia es mu bonita.
Saludos

Carrizo said...

Hola William.

Gracias por tu comentario. Cuando visité esta iglesia, me sienté su atmósfera un poquito espantosa combinado con nieve, frio y ruinas.

Saludos.

Elegia said...

Hei, todella mielenkiintoisia kuvia näistä raunioista talviasussaan! Aivan erilaiselta näyttää kuin kesällä. Täytyykin pistäytyä talvella uudelleen.

Sinulla on muuten todella mielenkiintoinen teema blogissasi. Aion tutustua muihinkin kuviisi!

Elegia said...

Ai niin, minustakin nuo rauniot voisi entisöidä. Se tosin olisi varmasti aika suuri urakka, sillä niin paljon puuttuu. Joten meitä entisöimisen kannattajia on nyt ainakin kaksi.

Carrizo said...

Hei Elegia.

Kiitos kommentista. Toden totta kirkot talvella ja kesällä ovat ihan erinäköisiä.

Minulla on nyt kuvattunna noin 320 kirkkoa, mutta vain aika pieni osa sellaisia, joihin olen päässyt sisälle.

Mukavaa kuulla, että viihdyit blogissani tai blogeissani, sillä tuo toinen, kuvia Suomesta, on aika mielenkiintoinen.

Hyvää syksyn jatkoa sinulle.

Carrizo.

About Me

My photo
My hobby is photographing churches and other things in Finland. History of our churches starts about from 13th century. There are some specialities in our churches. Such are separated bell towers and carved wooden beggars outside churches. I am living in southern part of Finland about 50 kilometres / 35 miles north of Helsinki (capital of Finland). My other hobbies are South American popular music as Cumbias having them few hundreds records. Also gardening is one of my hobbies. I have been working all my life for our national air line company Finnair and now I am retired from my job. Languages are my hobbies also in that way, that at this moment I have been learning Spanish by reading Spanish books. Earlier I was reading French Sci-Fi books during 32 years. I am in good physical shape due to that I am daily walking much and eating healthful food. Also fast cars are my hobbies. I have car with 280 hp. It is a dream car for me. I hope that You enjoy my photos and make Your comments.

Visitors

eXTReMe Tracker